Kehoälyn, kehoetiikan ja Kehoälyn harjoittelun suurimmat salaisuudet paljastetaan nyt suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa. Kehoäly tarkoittaa parasta mahdollista kehon ja mielen välistä kommunikaatiota, jossa yhdistyy fysioterapeuttinen itsehoito, psykoterapeuttinen kehotyö, sekä ihmisen luonnollisen elinvoiman tiedostaminen ja vahvistaminen. Kirjassa fysioterapeuttisen ja psykologisen itsehoidon tietämys yhdistyy kehotyön käytännön kokemukseen. Kirja kertoo myös, miksi Kehoäly on työkyvyn ylläpidon ja säilyttämisen kannalta tärkeä taito ja miksi Kehoälyn harjoittelu sopii niin hyvin työkyvyn ja työhyvinvoinnin ylläpitoon ja lisäämiseen.

Kirja on kehomieli- ja tietoisuustaitojen alan pioneeriteos Kehoälyn ja kehoetiikan salaisuuksista. Kirjan kirjoittaja kehoeetikko Tapio Sippoin on kehomielitaitojen pioneeri ja Kehoälyn harjoittelun ammattiopettaja, joka on lanseerannut käsitteeet kehoetiikka ja Kehoäly, sekä kehittänyt Kehoälyn harjoitusmenetelmän ja siihen kiinteästi liittyvän Terveysmeditaation. Kirjassaan hän paljastaa, kuinka näitä asioita voidaan ymmärtää, opetella ja käyttää työhyvinvoinnin lisäämisessä, hermoston vahvistamisessa ja stressin poistamisessa, sekä senioreiden kuntoutuksessa, urheiluvalmennuksessa ja mielenterveystyössä.

Kirja opastaa tietoisuustaitojen ja kehomielitaitojen perusteisiin ja opettaa oleellisia aikaisemmin paljastamattomia salaisuuksia Kehoälystä ja kehoetiikasta. Se on tarkoitettu kaikille tietoisuustaitojen ja kehomielitaitojen perusteista ja oppimisesta kiinnostuneille. Kirja sopii sekä tavallisille terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille että asian ammattilaisille; opettajille, kouluttajille, hoitoalan, sekä erilaisten liikunta- ja hyvinvointimuotojen ammattilaisille, sekä kaikille työhyvinvoinnin ja työkyvyn ylläpidosta ja kehittämisestä vastuussa oleville, johtajille ja asiantuntijoille. Kirja soveltuu oppikirjaksi terveydenhuollon, liikunnan ja valmennuksen, sekä filosofian ja etiikan opintoihin ja sopii täydentämään sekä yliopistojen, korkeakoulujen että ammatillisen koulutuksen opintoja.

LÖYTÖVAARAN TASAVALLAN MASURKKA

Pohjois-Karjalan poika ”sävelsi” Löytövaaran tasavallan masurkan 
Vuonna 1944 Pielisjärven Höntönvaaran kylässä syntynyt, nykyisin Lahdessa asuva Ahti Vinni kirjasi vuosien ajan muistiinnelämänsä tärkeimpiä tapahtumia, eikä turhaan, syntyi omaelämänkerrallinen kirja nimeltä Löytövaaran tasavallan masurkka. 
Kirjan päätapahtumat sijoittuvat Pohjois-Karjalaan, Pielisjärven ja Ilomantsin raja-alueille, mutta sittemmin elämä tarjosi miehelle työtä ja kokemuksia myös muualta Suomesta. 
Perusahkera, elämänhaluinen mies ammensi metsätöiden vuosinaan mieleensä ihmiskuvia, tapahtumia. Sittemmin tutuksi tuli muukin Suomi. Tämän kaiken Vinni sijoitti kirjaansa. 

AJATTELUN SIEMENIÄ 
Kielellisesti kirja on eräänlaista tajunnanvirtaa, kirjassaan Vinni viljelee värikkäitä sanoja eikä kielioppi kirjassa ole oleellista. Vinni on kirjoittanut sillä kielellä, jolla on ajatellutkin. Oleellisinta onkin se, mitä Vinni on riveille ja rivien väliin sijoittanut. 
Eittämättä kirja on Vinnin tilitys elämälle, mutta se on myös samaistumisen lähde vaikkapa pohjoskarjalaisille samassa ajassa eläneille. Yhtä kaikki, mielikuvitusrikkaalle lukijalle kirjasta löytynee ajattelun siemeniä. 
Pohjoiskarjalalaisille saattaa Löytövaaran tasavallan masurkka tuoda mieleen monta tuttua asiaa, nimiä ja muistoja vuosikymmenten takaa, mutta kenelle tahansa kirja voi olla avoin ikkuna menneeseen. 
Dokumentiomainen kirja on paluu talonpoikaisjärkiseen aikaan, aikaan jolloin oli ajateltava omilla aivoilla ja jos halusi valmista, oli tehtävä itse. Ahti Vinni teki, koki ja eli. 
Löytövaaran tasavallan masurkka kuvaa jopa pikkutarkasti aherrusta muun muassa tukkikämpillä, tehtaassa ja rautateillä. 
(Kirjoittaja, Ahti Vinni on ollut eläkkeellä vuodesta 2007. Hän on entinen metsätyömies, varastomies ja ratatyöntekijä. Vinni on myös harrastajahanuristi)

  

METSÄSTYSPÄIVÄKIRJAN KERTOMAA

Juha Eriksson

2014

MARSALKKA MANNERHEIMIN
MERCEDES 770

Anssi Juutilainen - Juha Koivulahti 

2014

SUDENNAHKAN TILAN TARINA

ANTERO ESKOLAN SILMIN
1585-2013

Kari Mustonen

2013

VANHOJEN MOPOJEN 
CLASSIC VESIJÄRVI -KIERROS

Kalevi Heikkinen, Unto Rönkkönen

2011